PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Gaby Moreno | Festival aan Zee 2012

zaterdag 28 april 2012Strand van de Panne

Gaby

Gaby Moreno moet zich een hoedje zijn geschrokken van het weer toen ze uit het vliegtuig van Buenos Aires stapte en had terstond een muts opgezet. De dame uit Guatemala start vandaag een nieuwe Europese tournee op Festival aan Zee na het uitbrengen van haar tweede album ‘Illustrated Songs’ (2011) en een succesvol concert in de Roma vorig jaar. Haar set bestaat als vanouds een mix van Engelse en Spaanse nummers, telkens met een vleugje blues, jazz en poprock, overgoten met haar schitterende stem. 

De dame geeft zelf toe dat ze wat vermoeid is van de lange reis en dat weerspiegelde zich ook in haar performance. Ze start tamelijk sterk met nummers als ‘Letter to a mad woman’ en vooral ‘Quizás, Quizás, Quizás’ (oftewel Perhaps, Perhaps, Perhaps). Het publiek reageert enthousiast door enkele dansjes in te zetten. Vanaf dan kunnen we zeggen dat Moreno een prima set neerzet, maar ook niet meer dan dat. Gevoelige song ‘Mean old circus’ komt niet helemaal goed over hoewel het op zich wel goed in elkaar zit, en ook ‘Garrick’ klinkt wat verloren in de Clubtent. 

De lieve meid lijkt er niet helemaal gelukkig mee vandaag en tracht het allemaal nog wat te redden met wat charme en humor, maar kan helaas niet voorkomen dat de sfeer naar het einde toe helemaal inzakt. Jammer. 

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter